Speur cursus

De speur cursus iets voor uw hond?

Inleiding:
Mantrailing is het zoeken naar mensen. Man = mens en trail = spoor, pad, weg. Honden ruiken wat wij mensen absoluut niet kunnen waarnemen. Met mantrailing duik je in een wereld die mensen niet kunnen zien, horen of ruiken. In Amerika en in een aantal Europese landen wordt deze manier van speuren, zoeken, door politie en hulporganisaties toegepast.

Speuren is iets wat de hond van nature al kan. Mantrailing is het speuren naar die persoonlijke (individueel specifieke) geur van een persoon, zowel in als buiten de bebouwde kom. Een ervaren mantrail hond is in staat om aan de hand van een geurvoorwerp (zakdoek, jas, sleutels, vingerafdrukken etc.) de daarbij behorende persoon te zoeken. Dit ook nog na 2 à 3 dagen op kilometers afstand en zowel in bos, gras, alsook op steen, asfalt, in de stad. Hierbij laat deze ervaren hond zich dan niet afleiden door andere (mensen) geuren.

De neus van de hond:
Het reukvermogen van honden is verbazingwekkend groot, dank zij het hoog ontwikkelde reukorgaan. Het is talloze keren beter dan bij de mens. Toch is het zo dat we de hond zullen moeten leren om een bepaald (menselijk spoor) te gaan volgen.

Wat betekent dit voor onze huishond:
Wat kun je hiermee voor privé gebruik? Mantrailing is een uitermate zinvolle bezigheid, waardoor de Mens- Hond relatie veel hechter wordt. Door dwang en of pressie bereik je hierbij namelijk helemaal niets. Veel honden vinden in de dagelijkse wandeling geen voldoening. De lichamelijke activiteit en vooral ook de geestelijke activiteit zijn vaak niet voldoende. De hond heeft vooral deze geestelijke activiteit nodig om dan na de gedane arbeid moe en tevreden in zijn mand te gaan liggen.

Door het neuswerk krijgt de hond een opdracht te vervullen, waardoor de veelal saaie dagelijkse wandeling meer afwisseling krijgt en zinvol wordt, overigens niet alleen voor de hond, maar ook voor de mens. Hebt u als Hond-Mens team de mantrailing geoefend en begrepen, dan zult u er versteld van staan tot welke prestaties ook uw hond in staat is. En wie weet wordt uw hond wel een echte prof.

Voor welke honden?:
Iedere hond -groot, klein, jong, oud- kan mantrailing leren!! Alle honden zullen hun baas bedanken dat ze hiermee hun natuurlijke instinct kunnen botvieren. Voor het gezin is het een leuke bezigheid, bijvoorbeeld om je kinderen te laten zoeken.

HWF_1186

15 lessen

In 15 lessen bent u samen met uw hond de cursus doorlopen. Voor slechts € 175,- kunt u deze  speur cursus volgen!

Download het inschrijfformulier hier! » 

Naast de speur cursus, kunt u ook kiezen voor…

Naast de speur cursus kunt u ook de vervolg gehoorzaamheidscursus of de cursus de behulpzame huishond volgen!

Vervolg gehoorzaamheidscursus

HWF_0797

Vervolgcursus gehoorzaamheid »

De behulpzame huishond

HWF_0910

De Behulpzame Huishond »